Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z292695501926
 
Календарь
«    Октябрь 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Июль 2021 (4)
Июнь 2021 (3)
Май 2021 (3)
Февраль 2019 (1)
Ноябрь 2017 (2)
Май 2017 (2)
 
\'Красное
 
» » Problema laicităţii în cadrul statului român

Новости rezistenta.info : Problema laicităţii în cadrul statului român
автор: admin 5-09-2013, 12:26

Problema laicităţii în cadrul statului român. Conferință NaționalăÎn data de 1 septembrie 2013 la Craiova a avut loc o Conferinţă Naţională pentru Laicitate convocată în baza unui Apel larg răspândit şi dezbătut care a fost semnat până în momentul desfăşurării conferinţei de către 71 de persoane din toate zonele ţării, alte 20 declarând-se de acord doar cu o parte din chestiunile ridicate de acesta. La conferinţă au participat 21 de persoane, îndeosebi din Craiova, reprezentând diferite medii profesionale.

Conferinţa a desbătut problema laicităţii în cadrul statului român, făcându-se şi o paralelă cu situaţia din alte state europene şi nu numai. Concluzionând că laicitatea statului este o problemă principială şi de mare actualitate participanţii au făcut primii paşi în direcţia unei campanii purtate prin cât mai multe mijloace posibile şi cât mai intens pentru a face larg cunoscute principiile şi necesitatea laicităţii. De asemenea participanţii au fost de comun acord să colaboreze pe această temă cu orice altă organizaţie, fie asociativă, fie sindicală, fie politică.

La Conferinţă au fost prezentate mesaje de susţinere, precum şi propuneri din partea mai multor persoane şi organizaţii care nu au putut fi prezente, dar care s-au arătat solidare cu demersul acesta.

Conferinţa a hotărât editarea unui buletin pe probleme legate de laicitate şi crearea unui site pe această temă unde să fie prezentate atât acţiunile grupului cât şi dezbateri publice.

Conferinţa nu a considerat necesară pentru moment înregistrarea juridică a unei organizaţii, însă grupul de semnatari ai apelului se va numi Societatea pentru Laicitate în România (SoLaR).

Pentru coordonarea acţiunilor viitoare a fost ales un Comitet Naţional pentru Laicitate format din următorii:

Alin Moisă (Craiova)

Octavian Nedov (Zaragoza)

Costi Ozon (Târgu Cărbuneşti)

Ştefan Petra (Cluj-Napoca)

Mugurel Popescu (Mediaş)

Andrei Wieder-Ilie (Craiova)

Daniel Zănoagă (Târgu Jiu)

Conferinţa a mai hotărât ca, în cel mult un an, să fie organizată o a doua conferinţă mult mai amplă şi cu o reprezentativitate mai mare, în urma campaniei declanşate, precum şi a preconizatei coagulări a diverselor forţe ce militează pentru acelaşi scop.

Întrucât în perioada următoare se va dezbate şi proiectul de modificare a Constituţiei României, Conferinţa a reiterat propunerea făcută în Apel de a se introduce în textul Constituţiei precizarea expresă a caracterului laic al statului român sau a separării Bisericii de stat.  
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

 • APEL PENTRU LAICITATE
 • Angajaţii spitalului de boli infecţioase Р’В«Toma CiorbăР’В» cer demisia ministrului Usatâi
 • Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi
 • Şomajul din spaţiul monedei unice a înregistrat un nou record
 • Declaraţia Conferinţei Mondiale Deschise - Alger 27-28-29 noiembrie 2010


 •   Напечатать
   
   
   
  Авторизация
   
  Видео ролики
  {videolist}
   
  Новости партнеров
  XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
  XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

  XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
  XML error: StartTag: invalid element name at line 1

   
   
  сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola