Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi

Новости rezistenta.info : Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi
автор: admin 9-01-2013, 19:11

Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi


video la http://tv7.md >>>

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi promite că nimeni nu va rămâne şomer după reorganizarea a câtorva instituţii medicale. Reacţia ministrului vine după ce, ieri, colectivul de la spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă" a cerut demisia lui Andrei Usatâi acuzându-l de lichidarea instituţiei şi aplicarea demisiilor.

Ordinul Ministerului Sănătăţii, care a încins spiritele în sfera medicală prevede aplicarea managementului administrativ comun pentru 5 instituţii medicale. Ministrul susţine că scopul reformei este de a optimiza cheltuielile nejustificate pentru administrare.

Andrei Usatâi, ministrul sănătăţii: - Se are în vedere directorii de spitale care pe parcursul anilor s-au obişnuit să fie deserviţi cu maşină la scară, cu benzina statului, secretara statului, să deţină secţii de achiziţii personale.

Potrivit calculelor, acest lucru va permite economisirea a circa 12 milioane de lei anual. Totodată, reforma anunţată de minister nu prevede dislocarea instituţiilor în altă parte decât acolo unde se află. Ele îşi vor păstra denumirea şi logoul.

Andrei Usatâi, ministrul sănătăţii: - Această instituţie va rămâne în acelaşi loc unde este şi acuma. Nu va fi plasată în altă instituţie, dar vor fi comasate serviciile de administrare şi management - director, contabil, achiziţii şi alte activităţi.

Explicaţiile ministrului vin după ce ieri, colectivul de muncă de la „Toma Ciorbă" a cerut demisia acestuia acuzându-l de intenţia de a lichida spitalul. De asemenea, cadrele medicale şi-au exprimat temerea că vor rămâne şi fără locul de muncă, fapt infirmat de conducerea ministerului.

Andrei Usatâi, ministrul sănătăţii: - Riscul de a fi cineva eliberat, transmis în şomaj este zero.
la spuitalul Toma Ciorbă astăzi avem insuficienţă de cadre medicale în număr de 108. Sunt 20 de doctori, 30 de asistente medicale şi aşa mai departe. Riscul ca cineva din această instituţie să rămâne fără serviciu, fără activitate medicală este neargumentat.

Şi directorii vor rămâne în funcţii, dar nu vor mai avea putere juridică de a mai semna acte administrative, urmând să se ocupe de activitatea medicală şi ştiinţifică. După scandalul de ieri, ministrul Usatâi a fost mustrat şi la Guvern pentru că nu ar fi asigurat comunicarea eficientă cu instituţiile care au intrat în reformă.

Vlad Filat, prim-ministrul RM: - Domnule ministru Usatâi, eu vă cer ca astăzi să aveţi o comunicare eficientă vizavi de deciziile care sunt luate şi vizează reorganizările sau activităţile în domeniul ocrotirii sănătăţii.

Managementul administrativ comun prevede că spitalul de boli infecţioase "Toma Ciorbă" va fi absorbit de spitalul clinic de dermatologie şi boli comunicabile. O administraţie comună vor avea Institutul de Cardiologie cel de Neurologie şi Neurochirurgie şi Spitalul Republican.

MARINA SURUCEANU, VLAD COROBAN PENRU COTIDIAN


 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Reorganizarea Spitalului de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă", discutată din nou de Sindicatul "Sănătate"
  • Numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, figurează într-un nou dosar penal DETALII
  • Usatâi la raport: Ministrul sănătăţii a fost audiat astăzi de parlament
  • Angajaţii spitalului de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cer demisia ministrului Usatâi
  • Mai puţine spitale în Capitală. IATĂ lista instituţiilor medicale care vor fi comasate


  •   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola