Angajaţii spitalului de boli infecţioase" />
  Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » Angajaţii spitalului de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cer demisia ministrului Usatâi

Новости rezistenta.info : Angajaţii spitalului de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cer demisia ministrului Usatâi
автор: admin 9-01-2013, 19:13

Angajaţii spitalului de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cer demisia ministrului Usatâi


video la http://tv7.md >>>



Angajaţii spitalului de boli infecţioase "Toma Ciorbă" cer demisia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi şi ameninţă autorităţile cu proteste stradale. SE întâmplă după ce ieri, ministrul vizat a semnat un ordin care prevede comasarea spitalului cu o altă instituţie medicală.
Cadrele medicale se tem că în urma optimizării anunţate de superiori, se vor pomeni în stradă.

"Cred că trebuie să punem la vot dacă majoritatea colectivului este de acord pentru a cere demisia domnului ministru Usatâi. Cine susţine, poftim?

- Toţi !"

Supărarea angajaţilor spitalului "Toma Ciorbă" a fost generată de un ordin emis de Ministerul Sănătăţii, care în scopul optimizării, prevede comasarea instituţiei cu spitalul clinic de dermatologie şi boli comunicabile.

Victor Diatişin, director spitalul de boli infecţioase "Toma Ciorbă": - Temerea colectivului este că vom fi permutaţi de aici. Pentru că au fost deacuma discuţii în privinţa permutării, dezmembrării spitalului.

- Ca director general eu trebuie să îndeplinesc ordinul ministrului".

De cealaltă parte colectivul spitalului se opune şi este gata să lupte pentru existenţa spitalului. În urma reorganizării, vor fi comasate serviciile economic, contabil, resurse umane şi tehnic. În noua organigramă nu vor încăpea circa 40 de angajaţi de la „Toma Ciorbă". Angajaţii spitalului, însă se tem că după emiterea ordinului cu pricina, vor rămâne cu toţii pe drumuri.

Svetlana Solomon, angajată: "De unde ştim noi că pe data de 1 ianuarie când vom veni la serviciu n-o să fie închisă poarta şi o să spună că nu mai activăm".

Vera Ion, angajată: "La noi colectivul este bătrân care lucrează câte 30 - 40 de ani, a lucrat pe mizer şi acuma rămân drept în mijlocul drumului".

Îngrijorările angajaţilor sunt alimentate şi de interpretarea juridică a ordinului emis de Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Bot, jurist: "În esenţă, juridic vorbind este vorba despre lichidarea persoanei juridice, a spitalului Toma Cirbă cu transmiterea tuturor drepturilor şi oblighaţiilor către domnii de la dermatovenerologie".

Angajaţii refuză să accepte aşa zisa optimizare în condiţiile în care, instituţia de care vor fi absorbiţi nu dispune de condiţiile necesare pentru tratamentul bolilor infecţioase. Condiţii care sunt asigurate la "Toma Ciorbă".

Liliana Hodorogea, şef de secţie: "Suntem absorbiţi de o instituţie cu indici mult mai mici şi colectiv mult mai mic ca noi".
Deşi nu pot contesta ordinul Minsterului Sănătăţii, angajaţii spitalului susţin că vor recurge la alte metode în speranţa că vor determina autorităţile să se răzgândească.

Raisa Popovici, preşedintele comitetului sindical: - Vom ieşi la proteste, vom apela la ajutorul Guivernului, Preşedinţiei, Parlamentului dacă vom fi auziţi. Şi clar lucru că vom ataca decizia şi în judecată pentru a hotărî această problemă pusă în faţa colectivului.

În timpul protestelor, cadrele medicale vor insista pe demisia ministrului Sănătăţii. Andrei Usatâi nu a comentat situaţia creată. Precizăm că în cadrul reformei anunţate de minister, mai multe instituţii medicale urmează să fie reorganizate, în special fiind aplicată procedura de comasare.

MARINA SURUCEANU, VLAD COROBAN PENTRU COTIDIAN


 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Reorganizarea Spitalului de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă", discutată din nou de Sindicatul "Sănătate"
  • Numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, figurează într-un nou dosar penal DETALII
  • Usatâi la raport: Ministrul sănătăţii a fost audiat astăzi de parlament
  • Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi
  • Mai puţine spitale în Capitală. IATĂ lista instituţiilor medicale care vor fi comasate


  •   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola