RUS  MDA
WebMoney : Z852093458548
 
«     2022    »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 
 
 
2022 (2)
2022 (3)
2022 (4)
2022 (2)
2021 (1)
2021 (2)
 
\'Красное
 
» » Angajaţii spitalului de boli infecţioase В«Toma CiorbăВ» cer demisia ministrului Usatâi

rezistenta.info : Angajaţii spitalului de boli infecţioase В«Toma CiorbăВ» cer demisia ministrului Usatâi
: admin 9-01-2013, 19:13

Angajaţii spitalului de boli infecţioase В«Toma CiorbăВ» cer demisia ministrului Usatâi


video la http://tv7.md >>>Angajaţii spitalului de boli infecţioase В«Toma CiorbăВ» cer demisia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi şi ameninţă autorităţile cu proteste stradale. SE întâmplă după ce ieri, ministrul vizat a semnat un ordin care prevede comasarea spitalului cu o altă instituţie medicală.
Cadrele medicale se tem că în urma optimizării anunţate de superiori, se vor pomeni în stradă.

В«Cred că trebuie să punem la vot dacă majoritatea colectivului este de acord pentru a cere demisia domnului ministru Usatâi. Cine susţine, poftim?

- Toţi !В»

Supărarea angajaţilor spitalului В«Toma CiorbăВ» a fost generată de un ordin emis de Ministerul Sănătăţii, care în scopul optimizării, prevede comasarea instituţiei cu spitalul clinic de dermatologie şi boli comunicabile.

Victor Diatişin, director spitalul de boli infecţioase В«Toma CiorbăВ»: - Temerea colectivului este că vom fi permutaţi de aici. Pentru că au fost deacuma discuţii în privinţa permutării, dezmembrării spitalului.

– Ca director general eu trebuie să îndeplinesc ordinul ministruluiВ».

De cealaltă parte colectivul spitalului se opune şi este gata să lupte pentru existenţa spitalului. În urma reorganizării, vor fi comasate serviciile economic, contabil, resurse umane şi tehnic. În noua organigramă nu vor încăpea circa 40 de angajaţi de la „Toma Ciorbă”. Angajaţii spitalului, însă se tem că după emiterea ordinului cu pricina, vor rămâne cu toţii pe drumuri.

Svetlana Solomon, angajată: В«De unde ştim noi că pe data de 1 ianuarie când vom veni la serviciu n-o să fie închisă poarta şi o să spună că nu mai activămВ».

Vera Ion, angajată: В«La noi colectivul este bătrân care lucrează câte 30 – 40 de ani, a lucrat pe mizer şi acuma rămân drept în mijlocul drumuluiВ».

Îngrijorările angajaţilor sunt alimentate şi de interpretarea juridică a ordinului emis de Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Bot, jurist: В«În esenţă, juridic vorbind este vorba despre lichidarea persoanei juridice, a spitalului Toma Cirbă cu transmiterea tuturor drepturilor şi oblighaţiilor către domnii de la dermatovenerologieВ».

Angajaţii refuză să accepte aşa zisa optimizare în condiţiile în care, instituţia de care vor fi absorbiţi nu dispune de condiţiile necesare pentru tratamentul bolilor infecţioase. Condiţii care sunt asigurate la В«Toma CiorbăВ».

Liliana Hodorogea, şef de secţie: В«Suntem absorbiţi de o instituţie cu indici mult mai mici şi colectiv mult mai mic ca noiВ».
Deşi nu pot contesta ordinul Minsterului Sănătăţii, angajaţii spitalului susţin că vor recurge la alte metode în speranţa că vor determina autorităţile să se răzgândească.

Raisa Popovici, preşedintele comitetului sindical: - Vom ieşi la proteste, vom apela la ajutorul Guivernului, Preşedinţiei, Parlamentului dacă vom fi auziţi. Şi clar lucru că vom ataca decizia şi în judecată pentru a hotărî această problemă pusă în faţa colectivului.

În timpul protestelor, cadrele medicale vor insista pe demisia ministrului Sănătăţii. Andrei Usatâi nu a comentat situaţia creată. Precizăm că în cadrul reformei anunţate de minister, mai multe instituţii medicale urmează să fie reorganizate, în special fiind aplicată procedura de comasare.

MARINA SURUCEANU, VLAD COROBAN PENTRU COTIDIAN


 
, . .

:

 • Reorganizarea Spitalului de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă", discutată din nou de Sindicatul "Sănătate"
 • Numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, figurează într-un nou dosar penal DETALII
 • Usatâi la raport: Ministrul sănătăţii a fost audiat astăzi de parlament
 • Nimeni nu rămâne şomer după reorganizarea spitaleolor, promite ministrul Usatâi
 • Mai puţine spitale în Capitală. IATĂ lista instituţiilor medicale care vor fi comasate


 •  
   
   
   
   
  {videolist}
   
  XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
  XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

  XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
  XML error: StartTag: invalid element name at line 1

   
   
  opyright © 2010 Rezistenta Atola