Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » DeclarațiaMișcării Marxiste „Rezistența Populară” în legătură cuizbucnirea războiului din Ucraina

Новости rezistenta.info : DeclarațiaMișcării Marxiste „Rezistența Populară” în legătură cuizbucnirea războiului din Ucraina
автор: admin 4-04-2022, 04:00

DeclarațiaMișcării Marxiste „Rezistența Populară”

în legătură cuizbucnirea războiului din Ucraina

[RU]:
Заявление Марксистского Движения «Народное Сопротивление»
в связи с началом войны на Украине


Invaziatrupelor Federației Ruse în Ucraina care a început pe 24februarie, ca și toate celelalte conflicte armate de pe teritoriulfostei Uniuni Sovietice, este rezultatul contrarevoluției din anii1986-1991 și al restaurării ulterioare a relațiilor capitaliste.În URSS, muncitorii de toate naționalitățile erau stăpâni aițării lor unite și mari, trăiau și lucrau împreună, fiindasigurată în ea dominația absolută a proprietății publiceasupra mijloacelor de producție. Burghezia, care a acaparat putereași fosta proprietate a poporului, a umflat naționalismul, incitândmuncitorii de diferite naționalități unul împotriva celuilalt,astfel încât, în primul rând, să nu-i împiedice să continuesă-i jefuiască și, în al doilea rând, să-și protejeze prada deconcurenții burghezi din țările vecine. Muncitorii au fostdeposedați de patria lor Sovietică, care acum aparține cu adevăratproprietarilor „fabricilor, ziarelor, vapoarelor”, dar lorcontinuă să li se inspire prin diferite mijloace mass-mediaburgheze de mai bine de 30 de ani că „trebuie să-și iubeascăpatria burgheză”, care le oferă doar destinul de sclavi salariațiai burgheziei din propria țara.


Cauzelenemijlocite ale războiului sunt contradicțiile interimperialistecare au escaladat până la limită între Federația Rusă, pe de oparte, și Statele Unite cu sateliții săi, pe de altă parte.Capitalul rus, format din cele furate de la poporul sovietic de cătreafaceriștii clandestini din epoca sovietică, care s-au contopitulterior cu nomenclatura de partid și economică, care a„prihvatizat” cele mai „gustoase” bucăți ale fosteiproprietăți ai poporului, în mai puțin de 20 de ani de ladistrugerea URSS, pe moștenirea rămasă de la socialism, a crescutpână la stadiul imperialist, deși este încă semnificativinferior celor mai mari puteri imperialiste (SUA, Marea Britanie,Franța, Germania, Japonia) în ceea ce privește puterea economică.


Capitalulrus, ca și capitalul altor state imperialiste, se luptă pentrupiețe și sfere de influență, iar în această luptă se confruntăcu interesele imperialismului American și European. Așa cum auarătat clasicii marxismului în lucrările lor, rezultatul agravăriiacestor contradicții sunt războaiele imperialiste, care sunt „ocontinuare a politicii cu alte mijloace”. Extinderea bloculuimilitar imperialist NATO spre est și apoi lovitura armată dinUcraina din februarie 2014, în urma căreia un guvern marionetăpro-American a venit la putere, nu a lăsat imperialismului rus nicio cale de ieșire, decât să profite de demonstrațiile populareanti-Maidan, pentru a anexa Crimeea și a sprijini creareaRepublicilor Populare Lugansk și Donetsk.


Încăde la începutul confruntării din Ucraina la sfârșitul anului2013, imperialismul rus a încercat să negocieze cu imperialiștiiamericani și europeni, dar, așa cum a subliniat V. I. Lenin, totuleste decis de puterea unuia sau a altui capital. Timp de opt ani aucontinuat târguiala cu „partenerii occidentali”, în care viațaoamenilor din estul Ucrainei a fost doar o „monedă de schimb”.Abia după ce amenințarea aderării Ucrainei la NATO a devenitiminentă, iar solicitarea lui Putin de a primi garanții scrise căo astfel de extindere nu va avea loc, a fost ignorată cu dispreț,Federația Rusă a decis să invadeze această țară pentru aschimba guvernul pro-American.


Așacum am scris deja în 2014, introducerea trupelor rusești înUcraina la acea vreme, în ciuda naturii imperialiste a acestoracțiuni, ar fi în mod obiectiv un rău mai mic pentru muncitoriiucraineni, decât puterea unui guvern deschis semi-fascist dupămodelul țărilor latinoamericane. În calitate de exemplu, am făcuto comparație cu eliberarea țărilor din Europa de vest de subocupația fascistă de către trupele Statelor Unite, Marii Britaniiși Franței, care au fost și rămân puteri imperialiste. Invaziaactuală va fi mult mai sângeroasă decât ar fi putut fi în 2014și va aduce cu mult mai multe morți și distrugeri poporuluiUcrainei. În plus, dacă în 2014 această invazie ar fi putut fiformalizată legal ca un ajutor oferită la cererea președinteluiales în mod legitim al țării (de exemplu, invazia trupelorOrganizației Tratatului de Securitate Colectivă în Kazahstan înianuarie anului curent), acum arată ca o agresiune deschisă,justificată doar prin declarații despre apărarea RPL și RPD.Anume această acțiune arată că imperialismul rus și regimul luiPutin sunt s-au pomenit într-o astfel de situație, încât pur șisimplu nu pot acționa în alt mod.


Deșiregimul lui Putin tot este burghez și anticomunist, ca și celucrainean, însă mai păstrează încă aparența democrațieiburgheze și nu s-a transformat într-o formă fascistă. Distrugereaactualului regim fascist din Ucraina de către trupele FederațieiRuse va crea în mod obiectiv oportunități pentru restabilireaactivităților legale ale organizațiilor comuniste șimuncitorești. Activiștii comuniști și ale organizațiilormuncitorești, cel puțin, nu vor putea să se teamă, cel puțin, căniște „patrioți” pur și simplu, fără nici o procedurălegală, îi vor înșfăca în plină zi și îi vor duce într-odestinație necunoscută, pentru a-i îngropa pe urmă undeva într-opădure. Legile care interzic simbolurile comuniste vor fi abolite,formațiunile paramilitare fasciste vor fi lichidate, propagandanazistă și glorificarea călăilor fasciști din OUN și Nachtigallva înceta. De asemenea, va înceta funcționarea unor instituțiiatât de odioase precum Institutul Memoriei Naționale, discriminareaîmpotriva minorităților naționale, precum și profanarea deschisăa memoriei celor căzuți în Marele Război pentru ApărareaPatriei.


Seva termina „operațiunea antiteroristă” fără de sfârșit dinDonbas, care ucide și calicește oamenii, distruge această regiuneși costă bugetul țării o groază de bani. Va înceta blocareaaprovizionării cu apă a Crimeei, precum și jefuirea populațieiUcrainei prin livrările „în regim revers” de gaze și cărbunepentru centralele termice, pe care profită tot felul de figuri aleregimului actual sau ale acoliților lor. Vor fi create condițiipentru stoparea tăierii pădurilor carpatice din cauza moratoriuluiridicat la solicitarea UE. De asemenea, Va înceta aplicareaAcordului de asociere cu UE, care distruge rămășițele industrieiUcrainei și stoarce resursele sale intelectuale și umane.


Potențialulnuclear, creat de comuniștii blestemați de Putin, pe care FederațiaRusă l-a moștenit, a descurajat până acum în mod eficientimperialiștii americani și sateliții lor să intervină direct înconflict. Trebuie de înțeles că, dacă de atâția ani StateleUnite nu au riscat să înceapă un război cu Coreea de Nord, careare doar câteva zeci de focoase nucleare cu rachete cu rază mediede acțiune, atunci un atac asupra Federației Ruse, care are mii deaceste focoase cu rachete balistice intercontinentale, este absolutireal. Cu toate acestea, tot felul de sancțiuni economice și dealtă natură vor fi aplicate la maxim.


Aceastăsituație, suprapusă pe cea creată de criza economică globală, vaafecta cu siguranță economia și viața oamenilor muncii atât dinRusia, cât și din țările care au impus sau vor impune sancțiuni.În plus, confruntarea dintre Rusia și UE va duce la închidereaafluxului de forță de muncă din Ucraina către UE, ceea ce vaafecta și economia acesteia din urmă. Toate acestea, la rândullor, vor duce la o agravare în continuu a contradicțiilor de clasăîn toate țările aflate în conflict. Distrugerea „valvei desiguranță” a migrației forței de muncă nu va lăsamuncitorilor ucraineni nici o alegere, altă decât să lupte pentruinteresele lor de clasă acasă, dar nu să încerce să găsească omodalitate mai ușoară de a-și vinde munca lor mai scump înstrăinătate. Astfel, războiul actual aduce în mod obiectivsituația mai aproape de una revoluționară.


Marxiștiiar trebui să folosească contradicțiile interimperialiste existentepentru a-și consolida pozițiile de clasă și organizațiile claseimuncitoare, explicând maselor adevărata natură imperialistă arăzboiului, în interesul cui și de ce se desfășoară, cum săevite pierderea fără sens a vieților omenești și distrugerile.


MișcareaMarxistă „Rezistența populară” din Republica Moldova îșiexprimă solidaritatea cu muncitorii din Ucraina și Rusia, care suntfost aţâţate unul contra altuia într-un masacru fratricid șicondamnă clasele dominante ale acestor țări și imperialiștii dinSUA și UE, ale căror politică a dus la această vărsare de sânge.Susținem denazificarea, demilitarizarea și democratizarea Ucrainei,dar considerăm că după aceasta soarta țării ar trebui să fiedeterminată în mod liber de poporul său, dar nu de Washington,Bruxelles sau Moscova.


Noicerem autorităților Republicii Moldova respectarea strictă astatutului neutru prevăzut în Constituție, încetarea colaborăriicu NATO, care poate fi considerată de Federația Rusă drept opotențială amenințare. De asemenea, considerăm inacceptabileorice acțiuni și declarații ale autorităților care pot duce laconsecințe negative asupra situației socio-economice din țară.


Cași în 2013, când acordul de asociere cu UE a fost semnat fărăreferendum, așa și acum, sfidând principiile elementare aledemocrației, tot fără referendum, Președintele Republicii MoldovaSandu a depus o cerere de aderare la UE. Această cerere, de fapt,pune capăt posibilității de a continua procesul de reintegrare ațării, deoarece autoritățile autoproclamate din Transnistria șicea mai mare parte a populației sale nu doresc să se pomenească înUE (aproximativ jumătate din populația care trăiește în RMN arecetățenia rusă). De asemenea, cea mai mare parte a populației dinautonomia găgăuză este împotriva aderării la UE, voințaacesteia fiind exprimată în anul 2014 în cadrul unui referendumnerecunoscut de autoritățile centrale.


MișcareaMarxistă „Rezistența Populară” se pronunță în modconsecvent contra oricăror uniuni imperialiste și politiciloracestora, deoarece întotdeauna și peste tot scopul acestor uniunieste de a consolida dominația capitaliștilor și de a subordonaintereselor corporațiilor transnaționale țările care au aderat.


Trăiascăinteraționalismul, solidaritatea proletară și lupta pentruinteresele de clasă ale oamenilor muncii, pentru socialism!


ComitetulCentral al Mișcării Marxiste „Rezistența Populară”


04.03.2022



 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Declarație Mișcării Marxiste "Rezistența Populară" în legătură cu aprobarea guvernului Pavel Filip și protestele provocate de acest fapt
  • Акция Красная лента 9 МАЯ
  • Declaraţia Conferinţei Mondiale Deschise - Alger 27-28-29 noiembrie 2010
  • Nazarenco Evgheni - candidatul muncitorilor!
  • Acţiunea de solidaritate cu minerii regiunii Kuzbass!


  • Комментарии (0)   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola