Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » Afară cu toți "eurointegratorii", indiferent de culoarea lor!

Новости rezistenta.info : Afară cu toți "eurointegratorii", indiferent de culoarea lor!
автор: admin 24-11-2014, 11:59

Afară cu toți "eurointegratorii", indiferent de culoarea lor!
 
În ultimii 4 ani autoritățile prădau intens țara, au "optimizat" zeci de scoli si spitale, au tăiat un șir de garanții sociale și au mărit datoria externă a Moldovei. Guvernul, judecătoriile, procuraturile și alte organe ale statului, în ciuda declarării fățarnice a "luptei împotriva corupției", de fapt, acționează în mod deschis în interesul a 2 din cele mai mari clanuri oligarhice. Ei au găsit bani în buget pentru a achiziționa noi automobile și uniforme pentru poliție, pentru a crește salariile și a construi blocuri de locuit pentru judecători, care și așa nu o duc greu, pentru un număr foarte mare de vizite în străinătate și recepții pentru lideri străini, dar spun că nu există bani pentru întreținerea școlilor și spitalelor. Spre deosebire de guvernările burgheze anterioare, guvernarea actuală a lansat un atac fără precedent asupra cuceririlor încă rămase ale clasei muncitoare: promovează o politică de comercializare a educației (care, de-facto, deja e contra plată), a sistemului medical și cel de pensii, încurajează munca precară, a aprobat un proiect de lege cu privire la zilieri, susține inițiativa angajatorilor de a introduce ziua de lucru de 10 ore.

Dar și asta le-a părut puțin celor de la putere. Servind (nu gratuit) interesele corporațiilor ale Uniunii Europene, ei au semnat și în mod criminal, sfidînd Constituția, au ratificat acordul de asociere cu UE, mortal pentru economia țării noastre. Efectul distructiv al acestuia l-am simțit cu toții dintr-o dată - piața rusă, pe seama căreia revenea cea mai mare parte a exporturilor moldovenești, a fost închisă pentru produsele noastre, iar pe piața UE arhiplină de produsele calitative proprii, acestea nu-i trebuiesc nimănui. În schimb, UE poate exporta fără taxe vamale produsele sale în Republica Moldova. Noi le trebuim lor numai ca o piață de desfacere a produselor lor și este puțin probabil că majoritatea întreprinderilor din țara noastră vor rezista competiției cu cele europene. Mii de muncitori ale întreprinderilor care se vor închide, vor completa rîndurile șomerilor și gastarbaiterilor. Iar formarea "liberă" a prețurilor la utilități le va face inaccesibile pentru cea mai mare parte a populației, la fel cum a fost în Bulgaria în 2013, atunci când oamenii disperați își dădeau foc în semn de protest. Dar chiar si acestea sunt "floricele" în comparație cu perspectiva de închidere pentru cetățenii moldoveni a pieții forței de muncă din Rusia, având în vedere că pe seama moldovenilor care lucrează în Rusia revine circa 70-80% din remitențe, din care trăiește, de fapt, economia țării noastre.

Noi putem opri toate acestea! Pe data de 30 noiembrie oamenii muncii au o șansă de a scăpa atît de Alianță, cît și de pseudo "comuniști", care promovează din anul 2002 o politică dezastruoasă de "integrare europeană". Profitînd de contradicțiile dintre facțiunile burgheze, este necesar să susținem partidele care se opun "integrării europene" și sunt în favoarea organizării unui referendum privind denunțarea acordului.

Înfrîngerea slugoilor corporațiilor europene și oligarhilor locali este o victorie pentru oamenii mucii! Să apărăm întreprinderile noastre și colectivele de muncă - bastioanele ale ofensivei clasei muncitoare în viitor!

Mișcarea Marxistă "Rezistență Populară"


 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Problema laicităţii în cadrul statului român
  • Declaraţia Conferinţei Mondiale Deschise - Alger 27-28-29 noiembrie 2010
  • Nazarenco Evgheni - candidatul muncitorilor!
  • "Nu referendumului! Da - luptei de clasă!"
  • APEL de la muncitorii RTEC


  •   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola