Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Сентябрь 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Июнь 2022 (2)
Апрель 2022 (3)
Март 2022 (4)
Январь 2022 (2)
Декабрь 2021 (1)
Октябрь 2021 (2)
 
\'Красное
 
» » "Nu referendumului! Da - luptei de clasă!"

Анонсы : "Nu referendumului! Da - luptei de clasă!"
автор: admin 21-08-2010, 14:55

Către toţi muncitorii Republicii Moldova!


Tovarăşi! Principalele grupări burgheze ale ţării noastre s-au încăierat în lupta pentru putere şi proprietate, pentru dreptul de a sta pe spinarea poporului, adică, pe spinarea noastră, a tuturor. Din aprilie 2009, aceştia nu pot împărţi acest drept, iar acum ne cheamă pe 5 septembrie la referendumul lor, cu scopul de a ieşi, folosind voturile noastre, din criza politică în care s-au pomenit. Între partidele lor politice, practic nu există nici o diferenţă, fiindcă ele toate apără interesele celor care au pus mîna pe fosta proprietate de stat (publică) şi exploatează munca salariată.

Desigur, capitaliştii sunt interesaţi într-o putere de stat stabilă pentru a suprima în mod eficient şi a exploata muncitorii, şi pe ei nu-i aranjează situaţia actuală. Dar chiar şi această putere slăbită nu s-a temut să continue avansarea contra intereselor maselor exploatate, continuînd "prihvatizarea" rămăşiţelor proprietăţii publice şi reducînd cheltuielile pentru asistenţă medicală, educaţie, protecţie socială.

După cum clar se vede, oamenilor muncii dreptul de a alege Preşedintele, în linii generale, nu le dă nimic, deoarece acest preşedinte de asemenea va proteja interesele clasei dominante. Prin urmare, nu există nici un sens de a participa la jocurile burgheziei şi de a consolida puterea acesteia, care va fi folosit împotriva noastră. Dimpotrivă, profitând de slăbiciunea puterii, clasa muncitoare şi alte mase exploatate şi sărăcite trebuie să înceapă lupta pentru interesele lor de clasă:

- Pentru majorarea şi plata la timp a salariilor şi a pensiilor, care să asigure un trai decent, dar nu o existenţă mizerabilă;
- Pentru respectarea tuturor drepturilor muncitorilor în conformitate cu legislaţia;
- Pentru asistenţă medicală completă şi calitativă, garantată de stat;
- Pentru un sistem de educaţie completă şi calitativă, garantată de stat.


Muncitorii trebuie să înţeleagă, că în interesul lor ar fi o eliminare completă a postului de Preşedinte şi reducerea cheltuielilor enorme pentru alegerea acestuia, precum şi pentru întreţinerea aparatului său. După cum ne demonstrează situaţia actuală, cu funcţia decorativă al şefului statului burghez destul de bine se poate "descurca" şi preşedintele Parlamentului, chiar şi o astfel de personalitate "deosebită" precum actualul preşedinte interimar.


Nu referendumului! Da - luptei de clasă!


 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

 • Problema laicităţii în cadrul statului român
 • APEL PENTRU LAICITATE
 • Declaraţia Conferinţei Mondiale Deschise - Alger 27-28-29 noiembrie 2010
 • Nazarenco Evgheni - candidatul muncitorilor!
 • APEL de la muncitorii RTEC


 •   Напечатать
   
   
   
  Авторизация
   
  Видео ролики
  {videolist}
   
  Новости партнеров
  XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
  XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

  XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
  XML error: StartTag: invalid element name at line 1

   
   
  сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola