Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » Conferinta muncitoreasca de la Madrid din data de 10 noiembrie 2012

Новости rezistenta.info : Conferinta muncitoreasca de la Madrid din data de 10 noiembrie 2012
автор: admin 30-01-2013, 15:34

Conferinta muncitoreasca de la Madrid din data de 10 noiembrie 2012


Tribuna Sociala, noiembrie 2012, e-mail: tribunasociala@yahoo.fr

Conferinta muncitoreasca de la Madrid din data de 10 noiembrie 2012


Stimati tovarasi:
Transmit un salut acestei conferinte de la Madrid din partea muncitorilor si tinerilor romani. Eu sint din Romania si reprezint Asociatia pentru Emanciparea Muncitorilor, membra a Acordului International al Muncitorilor si Popoarelor si participanta la actiunile acestuia. Va salutam noi, cei care luptam in partea cealalta a Uniunii Europene, aceasta „puscarie a popoarelor", impotriva careia trebuie sa indreptam lupta comuna a muncitorilor si a popoarelor de pe continent.

Traim vremuri in care drepturile muncitorilor din intreaga Europa sint anihilate, sint repuse in discutie. Aceasta situatie se accelereaza in intreaga Europa. Eliminarea drepturilor a dus populatia la un stadiu de saracie si incertitudine nemaiintilnite. Uitati-va la masurile luate in Spania, Grecia, Portugalia, Irlanda, Franta, Italia. Nu sint foarte diferite fata de cele luate in Romania. Aceste masuri au dus la revoltele din aceste tari.

Popoarele din Statul Spaniol au fost crunt lovite de masurile de austeritate luate de catre guvernele supuse Troicii.

Totusi, am vazut cu satisfactie ca voi puneti, in tara voastra, problema "Grevei generale si mobilizare unita pina la retragerea planului austeritate (numit de „stabilitate si salvare")". Aceasta perspectiva ar fi un punct de sprijin pentru recistigarea drepturilor pierdute ale muncitorilor din toate tarile, inclusiv din Romania.

Ceea ce s-a intimplat in Romania s-a desfasurat in mod esalonat la fel ca in restul Europei si un exemplu clar ar fi Statul Spaniol. Iata un exemplu concret cu ce s-a intimplat in Romania: salariile bugetarilor s-au redus cu 25% , TVA-ul a fost majorat de la 19% la 24%, s-au inchis peste de 60 de spitale, a fost taiat trusoul acordat la nastere unui copil, iar pensiile mai mari de 1000 de lei (aprox 220 de euro) au fost impozitate, pe cind inainte erau scutite. Deci putem spune ca aceste masuri ne-au afectat pe toti, de la sugari pina la batrini. Insa, cel mai grav este ca muncitorilor li s-a smuls o serie de drepturi fundamentale odata cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii. Nu degeaba, in seria de proteste care au avut loc in 2011, pe numeroase pancarte era scris "Noul cod al Muncii = Reinventarea sclaviei."

La inceputul acestui an, in Romania, au avut loc noi proteste, de o amploare fara precedent. A fost o explozie furioasa impotriva guvernari de atunci, si, implicit, fata de sistemul capitalist in ansamblu. Cetatenii s-au ridicat impotriva taierilor de buget, masurilor de austeritate si dereglementarilor care ne-au adus intr-un stadiu de saracie crunta, precum si atacul tot mai puternic asupra drepturilor fundamentale ale muncitorilor cucerite de-a lungul deceniilor si chiar secolelor, prin toate masurile anti-populare adoptate de guvernarea portocalie.

Iesirea populatiei in strada a obligat guvernantii sa accepte unele concesii.
Dar, toate guvernele au respectat directivele Troicii, inclusiv cel care a dat inapoi, sub presiunea protestantilor. Mai mult decit atit, masurile de austeritate luate in ultimul an, la cererea FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene nu au fost retrase. Din fericire, Guvernul Boc, supus acestor institutii, a cazut atunci cind poporul roman a iesit pe strazi impotriva privatizarii sistemului de sanatate, cu pancarte pe care scria „Privatizarea ucide". Acum, cei care i-au inlocuit nu fac altceva decit sa cosmetizeze masurile guvernului anterior, astfel incit totul ramine la fel ca inainte, atit timp cit in realitate guverneaza Troica.

Am observat ca intentia acestei conferinte muncitoresti este pentru o reprezentare politica loiala muncitorilor si popoarelor si este ceea ce doreste miscarea maselor populare din tara noastra. Actualul Guvern va continua cu aceleasi masuri politice impuse pe capitalul financiar, la fel ca in tara voastra si niciodata nu va fi un guvern pentru popor. Concluzia noastra: "salvarea" UE nu este in beneficiul popoarelor!

De aceea, in Romania, Asociatia pentru Emanciparea Muncitorilor se pronunta pentru o organizare independenta, unita in mobilizari a muncitorilor europeni si din toata lumea impotriva masurilor reprezentantilor capitalului mondial de a instaura o "noua ordine" bazata pe exploatare, saracie si razboi.

Singura solutie pozitiva posibila este unirea tuturor muncitorilor si a organizatiilor acestora de pe intreg continentul european, pentru a repudia datoria externa, care in niciun caz nu este a muncitorilor, deficitul ZERO, pentru ca toate taierile si decretele guvernelor de orice culoare ar fi care se supun deciziilor dictaturii Uniunii Europene. Conditia necesara este insa aceea de a formula o directie clara, respectiv singura perspectiva posibila: unitatea muncitorilor din toate tarile Europei impotriva dusmanului lor comun: Troica (UE-BCE-FMI) si a guvernelor care pun in aplicare planurile lor. Dar aceasta nu se poate realiza fara a asigura independenta miscarii muncitoresti. Tovarasi! Poate Romania sau Spania, sau celelalte tari europene, sa gaseasca o cale de iesire din criza, fara sa renunte la supunerea fata de Uniunea Europeana, FMI sau imperialismul SUA? Este o intrebare la care noi raspundem NU! Asociatia pentru Emanciparea Muncitorilor este solidara cu toti cei care resping masurile de austeritate adoptate de Troica, masuri care duc la colapsul total al statutului social al claselor muncitoare, al tinerilor si al pensionarilor.

NU dictaturii Troicii!
Afara cu UE, NATO, Banca Centrala Europeana si FMI!
Greva generala, pentru a se retrage toate masurile Troicii!
„Emanciparea muncitorilor va fi opera lor insisi!"
Traiasca uniunea libera a lucratorilor si a popoarelor Europei!



 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Iesim la vot sau iesim in strada?
  • Şomajul din spaţiul monedei unice a înregistrat un nou record
  • Румыния / АССОЦИАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ TРУДЯЩИХСЯ ЗАЯВЛЯЕT
  • Declaraţia Conferinţei Mondiale Deschise - Alger 27-28-29 noiembrie 2010
  • Nazarenco Evgheni - candidatul muncitorilor!


  •   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola