Об Организации Деятельность Новости Анонс Культура Библиотека Видеотека Контакты
   
 
RUS  MDA
Навигация
ГлавнаяОб Организации Программное заявлениеДеятельность АнонсНовости Произвол работодателейЮридическая консультация КультураБиблиотека Видеотека Ссылки Обратная связь Подписка Контакты WebMoney кошелек организации: Z852093458548
 
Календарь
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
Популярные статьи
 
Наш опрос
 
Архив новостей
Февраль 2024 (2)
Январь 2024 (1)
Ноябрь 2023 (1)
Октябрь 2023 (2)
Август 2023 (1)
Июль 2023 (2)
 
\'Красное
 
» » ONG-urile contestă art. 8 din proiectul de lege privind extremismul pe internet

Новости rezistenta.info : ONG-urile contestă art. 8 din proiectul de lege privind extremismul pe internet
автор: admin 6-11-2014, 17:56

ONG-urile contestă art. 8 din proiectul de lege privind extremismul pe internet
 

Mai multe ONG-uri din domeniul media, dar și membri ai comunității online și-au manifestat îngrijorarea în legătură cu riscurile de îngrădire a internetului și a libertății de exprimare, care pot surveni în urma adoptării articolului 8 din proiectului de lege ce prevede contracararea activității extremiste pe teritoriul Republicii Moldova, notează UNIMEDIA. 
 
„Nu contestăm utilitatea majorității modificărilor propuse, orientate spre combaterea extremismului și separatismului în R. Moldova, dar considerăm articolul 8 ca fiind unul abuziv, în măsură să îngrădească libertatea Internetului", se spune într-un comunicat de presă difuzat de ONG-urile de media.

Documentul conține o pagină care oferă dreptul SIS să blocheze orice site, inclusiv rețele sociale precum Facebook, twitter sau altele de acest gen, unde se regăsesc comentarii cu caracter extremist.

Art. 8 al acestui proiect de lege conține următoarele prevederi: „În cazul în care într-un sistem informațional (pe o pagină web, portal, forum, într-o rețea de socializare, blog, etc.) este plasat un material ce denotă caracter extremist, SIS dispune prin ordin, furnizorilor de rețele și/sau servicii de comunicații electronice, blocarea provizorie, pe teritoriul R. Moldova a accesului la acest material".

În acest sens, organizațiile media cer Parlamentului să nu adopte acest proiect de lege fără a fi organizate întâlniri publice și consultări cu reprezentanții mediului online și a societății civile.


Amintim că, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a înaintat proiectul de lege prin care instituția poate bloca site-urile ce conțin material cu caracter extremist, portalul de știri UNIMEDIA și Privesc.eu au publicat o declarație prin care solicită excluderea în întregime a articolului din modificările la legea privind contracararea activității extremiste pe internet, din motiv că cenzurează libertatea internetului.


 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • Problema laicităţii în cadrul statului român
  • APEL PENTRU LAICITATE
  • Numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, figurează într-un nou dosar penal DETALII
  • Colectivul Institutului de Cardiologie cere stoparea reformelor din ramura sănătății
  • Acţiunea de protest nelimitată a muncitorilor la Chişinău!


  •   Напечатать
     
     
     
    Авторизация
     
    Видео ролики
    {videolist}
     
    Новости партнеров
    XML error in File: http://rkrp-rpk.ru/component/option,com_rss_stok/id,9/
    XML error: Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body at line 6

    XML error in File: http://krasnoe.tv/rss
    XML error: StartTag: invalid element name at line 1

     
     
    сopyright © 2010 RezistentaАвтор Atola